Jestem uczniem liceum ogólnokształcącego, ubezpieczony na kwotę 10 000zł. Na podwórku przewróciłem się na motorze w wyniku usterki technicznej i doszło do nieszczęśliwego, strasznego upadku. Trafiłem do szpitala 🙁 w którym przebywałem tydzień. Byłem operowany z powodu całkowitego złuszczenia głowy kości ramiennej prawej. Początkowo zreponowano odłamy i kończynę zawieszono mi na wyciągu zeno. W czwartej dobie po operacji wykonano zabieg zespolenia operacyjnego odłamów. Kończynę po operacji unieruchomiono mi w temblaku. Rtg po operacji wykazało poprawne ustawienie odłamów. W trzeciej dobie po zabiegu zwolniono mnie do domu. Niedługo czeka mnie jeszcze wyciąganie drutów.
Ile mogę się spodziewać odszkodowania?? Wiadomo, że zdrowie jest najważniejsze i pieniądze odgrywają drugorzędną rzecz. Przypomnę że złamanie było bardzo paskudne z przemieszczeniem odłamów.
Wg. tabeli norm oceny procentowej trwałego uszczerbku na zdrowiu wskutek nieszczęśliwego wypadku z 2006r. link zewnętrzny zablokowany
w kategorii ramię pkt 113 są podpunkty A,B,c. Nie wiem jaka kategoria zostanie mi przyznana? Po przebyciu komisji jaki okres czasu muszę czekać za wypłatą pieniędzy?
Proszę o pomoc, pozdrawiam.