man_x Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Witam mam kilka pytań. Miałem wypadek drogowy w lutym tego roku w którym na wskutek mojej winy (wyprzedzanie) zderzyłem się czołowo z innym pojazdem w moim pojeździe jechały oprucz mnie 2 osoby nie będące rodziną w jaki sposób mogą się one starać o odszkodowanie (liczne rany twarzy, złamanie) kierowca drugiego pojazdu nie ucierpiał ,w jaki sposób mają składać stosowne wnioski (TUCompensa), czy należy się osobno starać o wypłatę odszkodowania z NNW o osobno z OC sprawcy, kolejne pytanie czy to że przy płaceniu 2 raty za ubezpieczenie miałem tygodniowy poślizg (rata do 20.12. ja zapłaciłem 27.12 ma jakieś znaczenie. Przepraszam może za banalność moich pytań ale na prawdę nie mam żadnej wiedzy na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Mogę służyć jedynie zwięzłą radą w zakresie pytania dotyczącego "poślizgu" w opłaceniu raty ubezpieczenia, albowiem w zakresie 1 części pytania odpowiedź wykraczałaby ponad zwykłą radę ( a zaznaczam, że większość odpowiedzi pochodzi od specjalistów firmy Campter). Tak więc, Twoje opóźnienie nie ma wpływu na rozpatrzenie i ewentualne wypłacenie odszkodowań Twoim pasażerom. Co najwyżej możesz zostać obciążony odsetkami za zwłokę. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi