przygoda2004 Posted May 20, 2008 Share Posted May 20, 2008 Prawie miesiąc temu spadłam ze schodów w lokalu Telepizzy, karetką zabrano mnie na izbę przejęć, gdzie rozpoznano uraz biodra. Zalecono mi unieruchomienie, a od chirurga dostałam zwolnienie z pracy na miesiąc czasu. Czy mogę ubiegać się o odszkodowanie, mimo, że na schodach wisiała kartka "uwaga śliskie schody"? Od kogo mogę ubiegać się o odszkodowanie, czy od lokalu Telepizzy, czy od ubezpieczyciela z pracy? Od czego powinnam zacząć i o jaką kwotę się starać?Dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gina Posted May 21, 2008 Share Posted May 21, 2008 Nie jestem w stanie powiedzieć Ci o jaką kwotę masz się starać, to zależy od dokumentacji lekarskiej itd., ale odszkodowania możesz dochodzić albo ze swojego ubezpieczenia NW (jeśli takie posiadasz) albo z ubezpieczenia OC lokalu, ale wtedy musisz udowodnić, że wypadek nie był z Twojej winy. Masz jakiś świadków wypadku? Twój wypadek został odnotowany przez pracowników lokalu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts