aston82 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 jestem poszkodowanym w kolizji,mazda 626 na pierwszy rzut oka rozbite sa zderzak,grill,lampa,chłodnica,akumulator,przesuniety przód,maska,szyba,błotnik lewy,błotnik prawy(w wyniku przesunięcia).auto kosztowało 5500.ostatnio wymieniłem opony 400 zł.jak myslicie jaka może być decyzja rzeczoznawcy?czy jesli zadecyduje o stracie całkowitej to jest szansa na odzyskanie 100%wartości?czy można się zdecydować na naprawe bezgotówkową jesli nie zadowoli mnie kwota jaka poda rzeczoznawca?i do jakiej wartosci?czytałem na forum prawniczym,ze w przypadku poszkodowanego moge rzadac naprawy niezaleznie od kosztow.i w koncu na co uwazac przy wycenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dandys Opublikowano 6 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2008 możesz, owszem, ale i tak zostanie wykonana do wartości szkody całkowitej. Oczywiście zręczne manewrowanie kosztami naprawy może spowodować, że szkoda nie zostanie zaliczona jako tzw. szkoda całkowita, najlepiej spytaj mechanika czy jest w stanie zrobić to taniej używając zamienników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi