newerhood85 Opublikowano 16 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2008 mam taki problem.miałem wypadek z mojej winy samochodem firmowym branym w leasing.auto miało wykupione AC i firma ubezpieczeniowa pokryła koszty naprawy poza kosztami podatku VAT który ma zapłacić firma.teraz obarczają tym mnie i zastanawiam sie czy jest to w ogóle możliwe żeby pracownik musiał pokrywać takie koszty (oczywiście umowa o prace nic o tym nie mówi )i czy firma może to wliczyć w koszty swojej działalności a potem dostać zwrot.Bardzo proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikosz Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 jeżeli Ty spowodowałeś wypadek, to jak najbardziej, pracodawca może od Ciebie żądać zwrotu za zniszczony własny pojazd. Ale mam wątpliwość z jednego względu - VAT firmom zwykle nie jest zwracany gdyż firmy, vatowcy mogą odzyskać vat od Państwa.zapytaj się pracodawcy co z tym zamierza zrobić.i napisz koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi