dawid90 Posted May 27, 2008 Share Posted May 27, 2008 Ile % powinien przyznac lekarz za 6 tygodni noszenia reki w gipsie przy złamaniu kosci łódeczkowatej(w nadgarstku). Słyszalem ze jest to jedna z najgorzej gojacych sie kosci, przy tym wypłacane odszkodowania są dość wysokie. Prosze o pomoc i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
April Posted May 28, 2008 Share Posted May 28, 2008 procentowy uszczerbek na zdrowiu zależy nie tylko od stopnia i rodzaju urazu ale i od wieku poszkodowanego. Nie ma jednoznacznych reguł co do wyznaczania uszczerbku. Ogólnie Twój uszczerbek powinien być wyliczony w granicach 2-8% ale bardzo wiele w tej kwestii zależy od lekarza orzecznika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scorpio28 Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 Witam. W 2006 roku miałem wypadek w pracy. Straciłem lewe przedramie (do łokcia jakies 10cm mi zostało) Po dwóch latach wygrałem z Zusem ale jest jeszcze przede mna komisja lekarska. Ile mogą mi dac procent uszczerbku? Mam 28 lat. Rete wypadkową dostałem na dwa lata w wysokości ok 520 zł. Prosze o info Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riaa Posted July 10, 2008 Share Posted July 10, 2008 Witam przydatne informacje na temat wyznaczania uszczerbku na zdrowiu przez komisje lekarskie za wypadki przy pracy możesz znaleźć pod ty adresem: http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2002/1974.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
scorpio28 Posted July 14, 2008 Share Posted July 14, 2008 Riaa bardzo dziekuje za pomoc. Komisje mam w piatek 18.07.2008. Jestem ciekaw ile Zus mi zetnie. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malina230 Posted October 27, 2008 Share Posted October 27, 2008 a ja mam takie pytanie. ile procen może mi przysługiwać?? mam 14 lat i na wf zerwałem sobie więzadło i mam przemieszczenie 4 kręgów szyjnych kołnierz ortopedyczny nosze od 5 tygodni niedługo idę na rechabilitacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts