1111d Opublikowano 27 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2008 zostalam napadnieta i pobita.sprawca probowal mnie zgwalcic zostal zlapany na goracym uczynku ale niestety sprawa zostala umorzona ze wzgledu ze sprawca mial krotkotrwala psychoze upicia paroidalnego z tego co wiem wyszedl na wolnosc po 3 miesiacach.czy moge ubiegac sie o odszkodowanie od sprawcy moje obrazenia to wstrzaz mozgu,krwiaki na szyji(z powodu duszenia)wybity zab i ogolne potluczenie.czy moge mu wytoczyc sprawe cywilna czy lepiej polubownie zalatwic ta sprawe w sadzie.jakie rozwiazanie w razie mozliwosci o odszkodowanie jest lepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majaa Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 witam oczywiście powinnaś starać się o odszkodowanie. Na początek radze Ci żebyś spróbowała załatwić sprawę polubownie ponieważ sprawa cywila łączy się z dodatkowymi kosztami sądowymi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi