Blizny po wypadku
Założył monika.chmielewska3, 29 maja 2008 · 495 wyświetleń
do moniki
jezeli byla poszkodowana a nie sprawca to mozesz nawet korzystac z prywatnych operacji plastycznych koszty w 100 procentach musi pokryc oc
carla_1985 napisał(a):
lepsza od maści cepan jest masć na blizny o nazwie contratubex- polecam!!!
Ja po wypadku mam bliznę na całej powiece i długości 4 cm pod ustami.Wypadek miałam 9 mcy temu-fakt-zostałam dobrze zszyta,maścią smarowałam się ze trzy mce i teraz na oku jest niewyczuwalna i ledwo widoczna,a na brodzie też w zasadzie nie ,a pod makeupem znika prawie całkowicie.Obie sa blade.
Witam, 🙂
Widzę, że mamy taką samą sytuację i nawet okoliczności się zgadzają 😛 Zgadzam się, że Contratubex(może trochę podrażniać delikatniejsza skórę) daje dużo lepsze rezultaty niż Cepan. Poza tym stosowałam jeszcze Krem z masy perłowej, który polecono mi w szpitalu. W zależności od rodzaju i firmy kwoty wahają się od ok 40 zł do nawet 200.
Ja miałam dużo szczęścia, bo zaraz po wypadku,jeszcze w szpitalu, moją twarzą zajął się jakiś pielęgniarz "Anioł", który zjawił się wieczorem nie wiadomo skąd 🙂. Nałożył mi (chyba trzykrotnie), jakąś maść szpatułką, która zmiękczała strupy. Po jakiejś godzinie od nałożenia, ściągał to razem z tymi strupami. Przyjemne to może nie było 😉 ale myślę, że oszczędził mi kilka dobrych "dni" zwalczania późniejszych blizn.
Zdecydowanie polecam jednak Dermatix -daje świetne rezultaty, daje również dobre efekty w leczeniu trądziku. Jego główną wadą jest niestety cena. 15g tego żelu silikonowego kosztuje ok 170/180 zł.