jamalpl Posted May 29, 2008 Share Posted May 29, 2008 Witam wszystkich. ostatio mialem wypadek jako pasazer. Mam zlamany nadgrastek prawej reki w dwoch miejscach z przemiszczeniem i druty w nim. teraz 4 czerwca beda mi sciagac gips i pewnie druty. Bede sie staral o odszkodowanie z OC i NW w pzu oraz przez firme auxilia jakies odszkodowanie przez to ze wszystkie samochody sa ubezpieczone w uni europejskiej przez nasze panstwo. I teraz jezeli zlozylbym papiery do pzu np 6 czerwca, to ile czekalbym na komisje lekarska ? i czy ta komisja bylaby jedna czy np dwie komisje ? zalezy mi na tej informacji bo mam wylot do usa 15 lipca i nie wiem czy zdaze wszystko zalatwic ? Z gory dziekuje za info. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tia Posted May 30, 2008 Share Posted May 30, 2008 Witam nie wiem dokładnie jakie obowiązują przepisy w tej kwestii, ale miałam podobną sytuację i komisją była zorganizowana dość szybko. Ilość zorganizowanych komisji zależy od TU. Nie wiem czy załatwisz te sprawę do 15 lipca ponieważ TU mają 30 dni na rozpatrzenie sprawy. Z doświadczenia wiem jednak, że sprawy o odszkodowanie są zwykle bardzo przeciągane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamalpl Posted May 30, 2008 Author Share Posted May 30, 2008 aha... hmm ale jaesli papiery zlozylbym do TU 6 czerwca to do 15 lipca jest ponad 30 dni, wiec zdazylbym tak ? a jesli nie to moglbym te sprawe zalatwiac ze Stanow i np za rok isc na komisje lekarską ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jamalpl Posted May 31, 2008 Author Share Posted May 31, 2008 ktos ma jakies info na ten temat ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now