odmowa zus-u

Założył alakali, 5 czerwca 2008 · 393 wyświetlenia

alakali

Ewania do Ciebie kieruję pytanie,jak odwołać się do zus-u z przyczyn braku uznania wypadku przy pracy z braku przyczyn zewnętrznych. Na powiadomieniu nic nie pisał o możliwości i terminie odwołania. Doczytałam się ,że potnięcie może być przyczyną wypadku

przy pracy tym bardziej, że było to w godz.pracy i nastąpiło uszkodzenie ciała/złamanie nogi/.Doradż coś proszę.Szczegóły opisałam w poprzednich postach.

pozdrawiam. alakali

alakali

alakali napisał(a):

Ewania do Ciebie kieruję pytanie,jak odwołać się do zus-u z przyczyn braku uznania wypadku przy pracy z braku przyczyn zewnętrznych. Na powiadomieniu nic nie pisał o możliwości i terminie odwołania. Doczytałam się ,że potnięcie może być przyczyną wypadku
przy pracy tym bardziej, że było to w godz.pracy i nastąpiło uszkodzenie ciała/złamanie nogi/.Doradż coś proszę.Szczegóły opisałam w poprzednich postach.
pozdrawiam. alakali

szczegóły opisałam w poście e-jednorog.
Ewania
Przykro mi, ale nie bylo mnie prawie caly miesiac. Odpisalam Ci dzisiaj tam. Napisz co dalej slychac w tej sprawie? Odwolac powinnas sie do ZUS.
alakali
Ewania, mam potwierdzenie z Zus-u co prawda telefoniczne ale zawsze,że uznali mój przypadek za wypadek przy pracy.Powiedzieli,że wyrównają chorobowe do 100%. Bardzo dziękuję za pomoc. 🙂:D:D:D:D:D
Ewania
Bardzo sie ciesze, w tej sytuacji bedziesz mogla rowniez starac sie o jednorazo3we odszkodowanie! 🙂