agrest73 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 W styczniu podczas wichury element dachu uszkodził mój samochód.Sprawa z ubezpieczycielem ciągnie się już ponad dwa miesiące.Ostatnio zażyczyli sobie przeglądtechniczny dachu,po złożeniu odpowiednich pism wczoraj dostałem odpowiedź od ubezpieczyciela który odmawia odszkodowania z OC powołując się na artykuł 434k.c na zasadzie ryzyka i siły wyższej,zjawisko w skali całego kraju miało charakter masowy,nagły i nieprzewidywalny.Czy mam jakieś szanse na odszkodowanie z OC,jeśli nie to czy poupływie takiego długiego czasu mogę starać się o odszkodowanie z polisy ACZ góry dziękuje za rade co robić dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter.pl Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Roszczenia z umowy ubezpieczenia AC przedawniają się z upływem 3 lat, podobnie jest z OC, chyba że szkoda powstała wskutek przestępstwa. W tym przypadku to nie występuje. Szansa istnieje wówczas gdy uda się znaleźć uchybienia w utrzymaniu dachu. W razie problemów zapraszam do skorzystania z usług Campter.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi