Jump to content
Forum Odszkodowania

wypadek podczas meczu

mariano710
 Share

Recommended Posts

Witam

mam 18 lat gram w klubie sportowym w pilke nozna. Podczas meczu zdarzyl mi sie upadek na lewy bok w wyniku czego zwichnalem bark. Zakonczylem juz leczenie. Chodze do LO.

Gdzie moge ubiegac sie o ubezpieczenie? czy tylko z klubu czy tez ze szkoly? bardziej zalezy mi na tym zeby dostac ze szkoly bo mam wyzsza polise

Wypadek zdazyl sie w meczu klubowym, ale w tamtym okresie czesto grywalem w reprezentacji szkoly, czy moge starac sie o odszkodowanie szkolne?

Bylem dzisiaj w sekretariacie szkolnym i dostalem takie cos do wypelnienia "zgloszenie wypadku w szkodach osobowych" czy jesli zdarzylo sie to poza szkola jest sens to wypelniac?

moze troche zmienic fakty i napisac ze stalo sie to na szkolnych zawodach?

prosze o odpowiedzi licze na wasza pomoc i doswiadczenie

jak masz ubezpieczenie w klubie (jakieś sportowe NW) to możesz w klubie, jak masz ubezpieczenie w szkole - to w szkole, a ja masz oba to z obu ubezpieczeń NW (choćbyś miał ich 10).

czy jest sens coś zmieniać i kombinować? nie sądzę że warto. Zapoznaj się z ogólnymi warunkami ubezpieczenia. Jakie są zapisy. Ogólnie OWU NW szkolnego obowiązuje również poza szkołą, ale nie będziesz miał pewności póki nie przeczytasz.

Tak, ubezpieczenie od NW (szkolne) obejmuje rowniez wypadki poza szkola, rowniez w czasie wakacji. Zawierane jest najczesciej na okres od 1 wrzesnia do 31 sierpnia.