imported_Elzbieta Posted June 17, 2008 Share Posted June 17, 2008 Witam.W zeszłym roku miałam wypadek przy pracy w wyniku którego uszkodziłam więzozrost strzałkowo- piszczelowy. Po 2 miesiącach zwolnienia (lekarz stwierdził że to lekkie skręcenie, nie miałam nawet opaski gipsowej) i popimo ciągłego bólu zostało zakończończone leczenie. Otrzymałam także jednorazowe odszkodowanie z ZUS (przyznano mi 5% stałego uszczerbku na zdrowiu) Niestety ból nie ustępował i inny lekarz skierował mnie na operację. Obecnie jestem 4 miesiąc na zwolnieniu. Lekarz wystawił mi zaświadczenie że leczenie ma związek z wypadkiem przy pracy i otrzymuję 100% chorobowego wypłacanego z ubezpieczenia wypadkowego. Czy istnieje możliwość abym po raz kolejny stanęła przed komisją w ZUS? Jeśli tak to jakich formalności powinnam dopełnić, jakie dokumenty zebrać i do kogo się udać? Dziekuję z każdą odpowiedż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wcpik Posted June 18, 2008 Share Posted June 18, 2008 jeżeli pojawiły się nowe urazy, nowa szkoda to owszem mozesz zgłosić się do ZUS, inaczej - nie będą rozpatrywać uszczerbku po raz kolejny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts