wypadek - złamanie nogi w czasie drogi do pracy
Założył chmureeczka, 19 czerwca 2008 · 384 wyświetlenia
wojtalka16 napisał(a):
Witam wszystkich.Kilkanaście dni temu jechałam swoim samochodem do pracy,na jednym ze skrzyżowań inny kierujacy nie ustąpił mi pierwszeństwa,po wyjsciu ze szpitala przebywam na zwolnieniu lekarskim czy mogę ubiegać się o odszkodowanie jako wypadek w drodze do pracy pozdrawiam i dziekuje
Ewania napisał(a):
Z tytułu wypadków w drodze do i z pracy nie ma juz odszkodowan jednorazowych.
Natomiast mozesz zwrócić się do pracodawcy o sporządzenie karty wypadku "w drodze" bo niezdolność do pracy (chorobowe) z tego tytułu jest płatne 100% a nie 80 % jak "zwykłe chorobowe".
Pozdrawiam 🙂
morfeusz2010 napisał(a):
w grudniu 2008 miałem upadek i stłucznie prawego nadgarstka w drodze do pracy. dokumentacja lekarska była sporządzona. po zastosowaniu opasek i maści ketonal ból znacznie ustąpił. wracał jednak i zaczął się nasilać. wizyty lekarskie lekceważyłem aż do czerwca 2009 (żona chora - nowotwór i HCV i to było najważniejsze). oprócz przeszywającego bólu i ograniczeń w zginaniu nadgarstka, drętwieją mi palce I,II i III. w czerwcu dostałem skirowanie do poradni chirurgii ręki - szpital w szczecinie. rozpoczęlo się leczenie. 26 luego miałem zabieg operacyjny na nadgarstku - pourazowy zespół bólowy nadgarstka T92.0. leczenie: neurotomia pin, szyna gipsowa. lekarz po operacji powiedział, że ból powinien minąć, ale drętwienie nie. Są podejrzenia zespou cieśni nadgarstka, ale emg nie potwierdza tego. w dniu 15 marca mam komisję lekarską. czego mogę oczekiwać i jaki uszczerbek mi przysługuje? znam tabele pzu, aviva i cu, bo tam także posiadam ubezpieczenie. wiem, ile można uzyskać za uraz, jego następstwa, ale chciałbym poznać wasze stanowisko w tej sprawie. kiedy i w jakim przypadu mogę skorzystać z waszej pomocy?
pozdrawiam.
dorota_502 napisał(a):
Chciałam zapytać bo w 2002 miałam wypadek idąc do pracy.Dostałam odszkodowanie jednorazowe-długotrwały uszczerbek na zdrowiu.Ale 2006 stan mój się pogorszył więc przyznano mi rentę wypadkową bo musiałam mieć operację tego stawu kolanowego.Czy po zakończonym leczeniu mogę starać się o wtórne odszkodowanie.