kaska Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Witam,mam przykrą sprawę. W wyniku wypadku samochodowego - potrącenie- zmarła moja ciocia. Policja ma dane sprawcy, chciałam pomóc jej rodzinie uzyskać godziwe odszkodowanie, wszyscy są załamani i nikt nie ma sił się tym zająć, proszę o pomoc.CO jest potrzebne aby złożyć roszczenie, kto zapłaci za śmierć bliskiej osoby? sprawca to 40 letni Pan, wracał z pracy i zasłabł za kierownicą, co spowodowało, że potrącił ciocie. teraz ma sprawę w sądzie. do winy się przyznał.jak poprowadzić mam sprawę (bo chyba ja się nią zajmę)dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asia Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Proszę zebrać dokumenty w sprawie i złożyć roszczenie do ubezpieczalni OC sprawcy wypadku. Finansowo za szkodę będzie odpowiadał zakład ubezpieczeń w którym sprawca wykupił obowiązkowe ubezpieczenie OC samochodu. Natomiast samemu sprawcy postawione zostaną zarzuty, za które może trafić do więzienia.Na wysokość odszkodowania wpływ będzie miał również status finansowy rodziny i dochody jakie uzyskiwała zmarła (jeżeli pracowała).jeżeli ma Pani więcej pytań, odpowiempozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi