lafar Posted June 29, 2008 Share Posted June 29, 2008 Witam.Pracuję w Anglii na "czarno".W kwietniu tego roku miałem wypadek w pracy.Przeciąłem sobie ścięgna palca wskazującego.Udałem się do szpitala gdzie poddałem się krótkiej operacji.Mam pytanie a w zasadzie dwa pytania, czy angielski fundusz zdrowia bedzie szukał moich danych w Polsce żebym musiał zapłacić za przeprowadzoną na mnie operację, a także czy możliwe jest abym starał się o jakiekolwiek odszkodowanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wcpik Posted July 1, 2008 Share Posted July 1, 2008 Piszesz że pracowałeś na czarno. Co masz na mysli????Czy mialeś Pan National Insurance Number?Czy placono ci gotowka? Kazdy ma szanse ubiegac sie o odszkodowanie za wypadek w pracy. Jednakuzyskanie oszkodowania jest mozliwe jedynie po udowodnienu pracodawcy wine zawypadek. Radze skontaktowac sie z firmą która prowadzi tego typu sprawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts