amelia Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 W styczniu miałam wypadek w pracy, poślizgnęłam się na oblodzonej drodze na terenie zakładu, miałam złamany nadgarstek, pęknięcie kości łokciowej oraz stłuczone kolano. W kwietniu ZUS anulował mi L4 i 18.04 wróciłam do pracy, nadgarstek nadal bolał i leczenie nie zostało zakończone do dnia dzisiejszego. 05.06 miałam wypadek na rowerze i zwichnęłam sobie staw barkowy, jednak odnowiła się kontuzja z wypadku w pracy gdyż ledwie ruszam nadgarstkiem i boli mnie łokieć. Czy jest taka możliwość by uznano to za kontynuacje leczenia powypadkowego i mogła bym się starać o chorobowe 100 %. Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 1 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2008 Wszystko zależy od opinii lekarza. Jesli lekarz napisze, ze dolegliwosci, ktore odczuwasz maja zwiazek z TAMTYM a nie z TYM wypadkiem, to mozesz sie starac o wyplate 100 % chorobowego. Choc moim zdaniem - zwolnienie lekarskie (jako calosc) dotyczy obrazen odniesionych w wyniku TEGO OSTATNIEGO wypadku....I - niestety - mysle, ze ZUS bedzie uwazal podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi