zbychu Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Miałem wypadek na rowerze.Przez trzy miesiące byłem na zwolnieniu lekarskim.Lekarz zalecił leczenie sanatoryjne,które zakończyłem.Kierujący samochodem nie ustąpił mi pierwszeństwa przejazdu na ścieżce rowerowej.Ogólnie zostałem potłuczony i wyskoczył mi dysk.Na miejsce wypadku przyjechała policja i sporządziła protokół,stwierdziła 100% winę kierującego samochodem.Nie zdecydowałem się jednak na wezwanie karetki.Po dwóch dniach czułem ogromny ból,nawet głowa ,która nie ucierpiała w wypadku bardzo mnie bolała.W ankiecie ubezpieczyciel zadaje mi pytanie czy miałem wcześniej problemy z kręgosłupem i czy leczę się z powodu zwyrodnień kręgosłupa.Co to ma do rzeczy?czy jeśli miałem problemy z kręgosłupem ,to wyklucza mnie z otrzymania odszkodowania z OC? W jakiej wysokości mogę wnioskować o odszkodowanie z OC sprawcy oraz z ubezpieczenia pracowniczego NW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kancelariaa Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Witam Ma "do rzeczy" - ubezpieczyciel odpowiada za normalne następstwa wypadku, tzn, że jeżeli miał Pan wcześniej chory kręgosłup to będzie dążył do obniżenia zadośćuczynienia z tego tytułu. Trudno powiedzieć ile można żądać, bo nieznany jest procentowy uszczerbek na zdrowiu. Takie sprawy to w większości przedział 2-12tys. zł. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychu Opublikowano 19 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbychu Opublikowano 20 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 witam ponownie,mam jeszcze ostatnie pytanie,czy jak nie podam,że wcześniej /przed wypadkiem /występowała u mnie chorobą kręgosłupa-dyskopatia,to czy ubezpieczyciel to sprawdzi? w jaki sposób.?Lepiej podawać prawdę czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ania.Sz.S Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witam. Mam pytanie w zwiazku z wypadkiem mojego niepelnosprawnego syna ktory jadac na trzy kolowym rowerku przewrocil sie zaczepiajac o studzienke. Doznal zlamania w lewej rece obu kosci przedramienia:( co skonczylo sie operacja zwiazana z umocnieniem drutem cierpieniem,strachem i cala reszta nie przyjemnosci. Zlozylismy pismo do Urzedu Miasta o wpisanie do budzetu naprawy chodnika. Wodpowiedzi faktycznie potwierdzono fatalny stan!!! Czy mozemy starac sie o odszkodowanie i zadoscuczynienie od miasta??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pomoc - prawnik Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Tak jak zauważył mój przedmówca Agenda, może Pani dochodzić zadośćuczynienia oraz zwrotu zakupów za leki (potrzeba rachunki bądź można wnioskować o wypłatę ryczałtem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonia1985 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 witam bardzo dobrze się sprawdza Kancelaria Odszkodowawcza Cito Kraków która jest dobrą i zaufana firmą odszkodowawczą w tym odszkodowaniu za wypadek polecamdoradzą i wytłumaczą jeśli coś sprawi Państwu trudnośc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi