Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

WYPADEK NA ROWERZE

ilona k
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem wypadek na rowerze.Przez trzy miesiące byłem na zwolnieniu lekarskim.Lekarz zalecił leczenie sanatoryjne,które zakończyłem.Kierujący samochodem nie ustąpił mi pierwszeństwa przejazdu na ścieżce rowerowej.Ogólnie zostałem potłuczony i wyskoczył mi dysk.Na miejsce wypadku przyjechała policja i sporządziła protokół,stwierdziła 100% winę kierującego samochodem.Nie zdecydowałem się jednak na wezwanie karetki.Po dwóch dniach czułem ogromny ból,nawet głowa ,która nie ucierpiała w wypadku bardzo mnie bolała.W ankiecie ubezpieczyciel zadaje mi pytanie czy miałem wcześniej problemy z kręgosłupem i czy leczę się z powodu zwyrodnień kręgosłupa.Co to ma do rzeczy?czy jeśli miałem problemy z kręgosłupem ,to wyklucza mnie z otrzymania odszkodowania z OC? W jakiej wysokości mogę wnioskować o odszkodowanie z OC sprawcy oraz z ubezpieczenia pracowniczego NW.

Witam

Ma "do rzeczy" - ubezpieczyciel odpowiada za normalne następstwa wypadku, tzn, że jeżeli miał Pan wcześniej chory kręgosłup to będzie dążył do obniżenia zadośćuczynienia z tego tytułu. Trudno powiedzieć ile można żądać, bo nieznany jest procentowy uszczerbek na zdrowiu. Takie sprawy to w większości przedział 2-12tys. zł.

pozdrawiam

witam ponownie,mam jeszcze ostatnie pytanie,czy jak nie podam,że wcześniej /przed wypadkiem /występowała u mnie chorobą kręgosłupa-dyskopatia,to czy ubezpieczyciel to sprawdzi? w jaki sposób.?Lepiej podawać prawdę czy nie?

• 1 rok później...
Witam. Mam pytanie w zwiazku z wypadkiem mojego niepelnosprawnego syna ktory jadac na trzy kolowym rowerku przewrocil sie zaczepiajac o studzienke. Doznal zlamania w lewej rece obu kosci przedramienia:( co skonczylo sie operacja zwiazana z umocnieniem drutem cierpieniem,strachem i cala reszta nie przyjemnosci. Zlozylismy pismo do Urzedu Miasta o wpisanie do budzetu naprawy chodnika. Wodpowiedzi faktycznie potwierdzono fatalny stan!!! Czy mozemy starac sie o odszkodowanie i zadoscuczynienie od miasta???

witam bardzo dobrze się sprawdza Kancelaria Odszkodowawcza Cito Kraków która jest dobrą i zaufana firmą odszkodowawczą w tym odszkodowaniu za wypadek polecam

doradzą i wytłumaczą jeśli coś sprawi Państwu trudnośc