Jump to content
Forum Odszkodowania

problemy z chłopakiem - wyłudzenie kredytu

werka
 Share

Recommended Posts

Dzień dobry, witam. Myślę, że moja sprawa jest beznadziejna, nie bardzo wiem, co mam ze sobą zrobić, ani jak temu podołać. Zostałam dotkliwie pobita przez swojego byłego partnera. Mało tego - zmusił mnie do podpisania kredytu, który opiewa na kwotę ponad 15. tyś.zł. Facet się ulotnił, w prokuraturze powiedziano mi, że w sumie do gardła to noża mi nie przystawił, jakkolwiek są wszelkie dowody świadczące o pobiciu, od kilku miesięcy nie zrobiono praktycznie nic, żeby się tym zająć. Wcześniej groził mi pozbawieniem życia. Teraz mam wrażenie, że policja bardziej robi nagonkę na mnie i moją wiarygodność, aniżeli zajmuje się tą sprawą. Jestem po terapii pourazowej, ale prócz zaciągniętego na poczet tego mężczyzny długu, spłacam od kilku lat długi swojego brata, który jest alkoholikiem i narkomanem. Dwa dni temu wróciłam do pracy, ale doprawdy - nie wiem, jak mam walczyć i z dochodzeniem swoich praw i z tym, żeby jakoś godnie żyć. Proszę - niech mi ktoś pomoże w jakikolwiek sensowny sposób. Dziękuję. M.

Faktycznie miała Pani przeżycia osobiste, które spowodowały (między innymi) problemy finansowe, jednak sprawa nie jest beznadziejna. Jeżeli ma Pani dowody na pobicie (co świadczy również o znęcaniu) i jest możliwość dotarcia do sprawcy (wskazania miejsca jego pobytu lub wskazania okoliczności pozwalających Policji na ustalenie jego pobytu) to istnieje prawna możliwość (również faktyczna) na odzyskanie pieniędzy, które zapewne będzie musiała Pani zwrócić do banku oraz kosztów terapii a także doprowadzenia do ukarania tego mężczyzny.