beata1989 Opublikowano 4 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2008 Witam. Mam maly problem. Niedawno uczestniczylam w wypadku. Kierowca samochodu, ktorym jechalam zasnal za kierownica, zjechal na lewy pas drogi i uderzyl w drzewo. Kierowca, (moja bardzo dobra kolezanka) zginela na miejscu. Ja mialam zlamany nos, poobijane zebra, drobne rany glowy i ogolne potluczenia ciala. W szpitalu zatrzymano mnie tylko na parogodzinnej obserwacji.Wczesniej duzo podrozowalam a teraz boje sie jezdzic samochodem, nie moge spac. Z firmy, ktora ubezpieczala samochod dostalam wezwanie na komisje lakarska w zwiazku z odszkodowaniem. Komisja sie odbyla i czekalam na decyzje. a teraz dostalam pismo, ze mam przyniesc im pismo, w ktorym opisuje jak wysokiego odszkodowania oczekuje wraz z uzasadnieniem. Czy to w ogole jest normalne, ze najpierw wzywaja mnie na komisje a pozniej chca takie pismo? jak mam je napisac i jakiej sumy powinnam oczekiwac? Dziekuje bardzo za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riaa Opublikowano 7 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2008 Wysokość Pani odszkodowania powinna być uzależniona zarówno od rodzaju obrażeń fizycznych, ale także od ujemnych przeżyć psychicznych (czyli odszkodowanie powinno uwzględnić Pani lęki i problemy ze snem) . Dlatego wszystkie okoliczności, które wpływają na doznaną krzywdę należy spisać w postaci odrębnego oświadczenia i przedstawić ubezpieczycielowi. W piśmie tym powinna Pani opisać wszystkie negatywne skutki wypadku, a w szczególności uwzględnić doznany ból, cierpienie oraz problemy psychiczne. W przypadku sumy o jaką możesz się ubiegać nikt nie jest w stanie określić rzetelnie tej kwoty bez wglądu w dokumentacje. Jednak powinnaś poszukać podobnych przypadków i na tej podstawie możesz ubiegać się o konkretną kwotę. Pamiętaj aby w tym piśmie szczegółowo opisać problemy i negatywne konsekwencje mające związek z danym wypadkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi