Jump to content
Forum Odszkodowania

Ścięgno podczas meczu

kwachu
 Share

Recommended Posts

Witam.

Podczas meczu piłkarskiego rozgrywek ligi halowej zerwałem ścięgno achillesa natychmiast po meczu zawieziono mnie do szpitala i stwierdzono całkowite zerwanie ścięgna achillesa.

Na czas rozgrywek byłem ubezpieczony. Organizatorzy uważaja jednak ze odszkodowanie nie należy mi się ponieważ nie zgłosilem tego natychmiast i nie zostało to wpisane do protokołu meczowego. Czy moge i w jaki sposób wyegzekfować odszkodowanie.

Mam cała drużyne świadków zdarzenia oraz na karcie przyjęcia w szpitalu opisaną cała sytauacje w jaki sposób doszło do urazu.

W regulaminie rozgrywek nie ma ani jednego słowa że uraz muszę zgłosić w trakcie trwania rozgrywek.

Proszę o pomoc.

witam

Po wstępnej ocenie Pana wypowiedzi, sądzę, iż odrzucenie roszczenia odszkodowawczego jest bezpodstawne. Sami organizatorzy rozgrywek nie są kompetentni do wydawania wyroków w sprawie przyznania bądź nie odszkodowania. Czy posiada Pan warunki ogólne ubezpieczenia? Proszę im się przyjrzeć. Zgłaszał Pan już szkodę u ubezpieczyciela? Póki nie ma oficjalnej odpowiedzi od ubezpieczyciela (nie od organizatorów) sprawa jest w toku.

Dodatkowo na Pana korzyść przemawiać będą zeznania świadków i dokumentacja medyczna.

pozdrawiam