marciaa Opublikowano 22 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2008 serdecznie witam wszystkich na tym forum mam takie pytanie czy mozna coś z tym zrobićmiałam wypadek samochodowy z "mężem" - sprawcą. Od dłuższego czasu żyliśmy w zasadzie w separacji osobno, on miał jakąś inną kobietę. Jakiś czas temu tamta go zostawiła i miał fatalny nastrój, zaczął się na mnie wyżywać, drzeć, było strasznie.jakiś czas później jechaliśmy samochodem i on specjlalnie uderzył w drzewo, chyba po to aby nas oboje zabić!!na szczęście (jeżeli można o szczęściu mówić!) mam tylko złamaną miednicę, on przeżył i ma się dobrze. policja uznała go winnym, gdy opowiedziałam co się stało dodatkowo prokuratura chce mu postawić zarzuty znęcania na de mną. ja chce być oskarżycielem posiłkowym (tak mogę??) i chce wnieść o rozwód. jak to mam zrobić wszystko? w jakiej kolejności, szukam pranwika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Oczywiście, że przysługują Pani roszczenia, o których wspomina Pani w swoim opisie. Jeżeli jest Pani zdecydowana na rozwód, można złożyć pozew niezależnie od toczącego się postępowania karnego, które jak rozumiem zostało wszęte przez Prokuraturę z urzędu. Oczywiście, że przysługuje Pani prawo do występowania w sprawie jako oskarżyciel posiłkowy, jednakże dopiero na etapie postępowania sądowego. Jeżeli nie ma Pani dostępu do prawnika (w tym przypadku najlepiej adwokata, żeby mógł zająć się wszystkimi sprawami) to proszę skontaktować się z biurem Campter- zostanie Pani skierowana do adwokata, który rzetelnie zajmie się Pani sprawami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Trzeba pamiętać, że pozew o rozwód będzie skuteczny jedynie wówczas jeśli wykaże się trwały i zupełny rozkład pożycia małżeńskiego. Samo znecianie się nie jest jeszcze taką dostateczną przesłanką, chociaż otwiera drogę ku temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ywazen Opublikowano 31 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2023 Jeśli chodzi o pozew o rozwód to mogę pomóc bo warto wiedzieć jak napisać i gdzie złożyć pozew o rozwód, a przeczytać można o tym szerzej tu https://adwokatrodzinny.wroclaw.pl/jak-napisac-gdzie-zlozyc-pozew-o-rozwod/ w artykule jest dużo informacji, polecam siez nimi zapoznać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi