cezary Opublikowano 28 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2008 Witam. Ponad 3 tygodnie temu spowodowalem wypadek drogowy w Angli z wlasnej winy bedac pod wplywem alkoholu (ilosc alkoholu jest nadal badana). Uderzylem w zaparkowany samochod z dosc duza predkoscia. W moim aucie byly jeszcze 2 osoby jednak one poza mna nie odniosly zadnych obrazen. Obecnie czekam na analize krwi a pozniej na sprawe sadowa. Jakich konsekwencji prawnych moge sie spodziewac? Do jakiej wysokosci moze zostac nalozona na mnie grzywna? Jal przebiega sprawa sadowa i czy chec zabrania glosu na rozprawie i wyrazenia skruchy za popelnione przestepstwo moze zlagodzic wyrok? Prosze o pomoc w mojej sprawie badz jakiekolwiek wskazowki. Z gory dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menson Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 powinieneś się zgłosić do kancelarii angielskiej zajmującej się obroną sprawców wypadków lub generalnie obroną. Takich informacji może udzielić Ci tylko wykwalifikowany adwokat angielski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas26 Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 w Polsce zapłaciłbyś jeszcze za naprawę pojazdu poszkodowanego tam pewnie jest tak samo a tam słyszałem to jest to konkretna kasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkoda Opublikowano 5 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 cezary wrote:Obecnie czekam na analize krwi a pozniej na sprawe sadowa. Jakich konsekwencji prawnych moge sie spodziewac? Do jakiej wysokosci moze zostac nalozona na mnie grzywna? Jal przebiega sprawa sadowa i czy chec zabrania glosu na rozprawie i wyrazenia skruchy za popelnione przestepstwo moze zlagodzic wyrok? Prosze o pomoc w mojej sprawie badz jakiekolwiek wskazowki. Z gory dziekuje!1) Raczej będzie to kara grzywny skoro to tylko szkoda rzeczowa- trzeba jednaka znać tamteże przepisy karne;2) Tak- to zawsze może mieć wpływ na wymiar kary, bez względu na kraj;3) Należy udać się czy skotanktowac się z prawnikami z kraju, gdzie sprawa się toczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi