mariusz_Poland Opublikowano 1 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2008 witam ubezpieczyłem samochód w MTU. Na infolini wyliczyli mi składkę i wszystko było by ok gdyby nie to,że osoba która ubezpieczała mi auto nie poinformowała mnie o tym,że za współwłaściciela który nie ma prawa jazdy jest 30%zwyżka.Współwłaściciel jest 2 w dowodzie rejestracyjnym.no cóż piliło mnie więc ubezpieczyłem auto na 3 miesiące dzwonię do nich żeby odstąpić od umowy a tu zonk nie mogę.kobieta zasłania się ustawą o ubezpieczeniach komunikacyjnych gdzie odstąpić od umowy mogę tylko wtedy gdy sprzedam auto lub go skasuje.Szczerze mówiąc nie rozumiem tego dlaczego nie ,ubezpieczenie to jest taki sam produkt jak towar w sklepie nie podoba mi się to idę i kupuję inny.obdzwoniłem wszystkie towarzystwa ubezpieczeniowe i okazuje się,że tylko MTU ma problem.Moim zdaniem jest to cwaniactwo i oszukiwanie ludzi ze strony ubezpieczyciela.czy ktoś mógłby zająć stanowisko w tej sprawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menson Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 umowę ubezpieczeniową zawiera się na rok, lub oczywiście na krótszy okres, jeżeli Ty zawarłeś na 30 dni, tym bardziej nie powinno być problemu z jego zakończeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwwd Opublikowano 21 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2008 To nie pierwszy wyczyn MTU, są bardzo nierzetelni a wręcz nieuczciwi. Ode mnie zarządali abym im dostarczył na ich druku oświadczenie sprawcy wypadku, uzależniając od tego wypłatę odszkodowania. Przy okazji przeciągają terminy ponad wszelką logikę i uczciwość. Bieg sprawy liczyli od daty otrzymania ostatniego dokumentu (właśnie tego sporządzonego przez nich samych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi