credo Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 witam ile mogę dostać odszkodowania za złamanie dużego palca w lewej stropie obecnie mam nogę w gipsie który muszę nosić przez 10 dni acha w kości jest jakiś uszczerbek czy jakoś tak jestem ubezpieczony w szkole ale w jakiej firmie to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wcpik Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 zgłoś się do szkoły po polisę i idź do ubezpieczyciela (lub biura) po komisji dowiesz się dokładnie jakie odszkodowanie dostaniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credo Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 no wlasnie mam taki zamiar i jutro ide po polise ale jestem ciekaw ile na oko dostane % i ile to bedzie kasy $$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blabus Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 1-12 %, ale standardowo jest to 3% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credo Opublikowano 3 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2008 a niewiecie ile jest wart 1 % od zlamanego palca u nogi tego najwiekszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blabus Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2008 to zależy jaką masz sumę ubezpieczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credo Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2008 jestem ubezpieczony na 10 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
credo Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 ile to bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas33Nog Opublikowano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Miałam wypadek u moich sąsiadów. Przechodząc do kuchni potknęłam się o uszkodzony próg w ich domu. Okazało się że mąż sąsiadki robił remont i nie przytwierdził go prawidłowo. Myślałam że to tylko stłuczenie więc stosowałam okłady ale ból i obrzęk nie ustępowały więc udałam się do chirurga. Okazało się że mam złamanie palucha i paliczków 2 i 3 palca. W sumie od wypadku minęło już 4 dni a zaraz po nie byłam na pogotowiu. Sąsiad mówił że to jego wina i ma ubezpieczenie domu więc mogę się zgłosić o odszkodowanie. Jak mam to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marta Sordon Opublikowano 30 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 Witam serdecznie, jeśli wypadek zdarzył się z winy lub zaniedbania właściciela nieruchomości a posiada on ubezpieczenie OC w życiu prywatnym - możliwe jest dochodzenie odszkodowania z tej polisy. Samo ubezpieczenie nieruchomości nie oznacza, iż można uzyskać odszkodowanie - polisa zawiera zazwyczaj ubezpieczenie od pożaru, przepięcia, zalania lub innych zdarzeń losowych. Konieczne jest więc zapoznanie się z jej warunkami i potwierdzenie ochrony zdarzeń z zakresu życia codziennego. Konieczne oczywiście będzie wykazanie winy - najlepiej jeśli sąsiad sporządzi stosowne oświadczenie w tym zakresie. Jeśli inny z domowników widział Pani wypadek i jest również w stanie potwierdzić jego okoliczności i przyczynę, będzie to na pewno pomocne w dochodzeniu roszczeń. Rozpoczęcie później procesu leczenia może być podstawą dla ubezpieczyciela do odmowy wypłaty świadczeń, gdyż w czasie, jaki minął od zdarzenia wypadek mógł się wydarzyć w innych okolicznościach. Jeśli jednak ubezpieczony potwierdzi datę wypadku, Towarzystwo Ubezpieczeń powinno także przyjąć odpowiedzialność. Więcej o samym uszczerbku na zdrowiu można znaleźć tutaj: https://odzyskaj.info/poradnik-odszkodowania/uszczerbek-na-zdrowiu-a-odszkodowanie-z-polis-oc-i-nnw/ W przypadku dalszych pytań, służymy pomocą. Pozdrawiam Marta Sordon Cytuj Pozdrawiam Marta Sordon Campter Odszkodowania tel. +48 795 005 188 ul. Oświęcimska 7, 42-700 Lubliniec www.campter.pl Skonsultuj bezpłatnie swoje prawa do odszkodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi