pavlos Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 witam, niedawno przyszłed mi list z pzu w którym przyznano mi 23 % trwałego uszczerbku, troche sie zawiodłem zwżywszy że moje obrażenia to 2 x złamana kośc przedramienia, trzy kosci śródręcza oraz zwichnięty nadgartsek. Wszystkie te urazy wymagały zabiegów operacyjnych po których mam dość rozległe i podłużne blizny. Wskutek tych urazów mam ograniczoną funkcje ruchomosci nadgarsta o raz ruchów obrotowych dłoni. Wypadek stał sie podczas upadku z rowera.. . Moja ówczesna kwota ubezpieczenia za okres w którym zdażył się wypadek to 7000 zł. Czy mógłby mi ktoś napisać czy warto sie odwoływac czy moze odekwatny jest ten przyznany % to do moich obrażeń ciała?? z góry dzięki za odp i pozdro! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
august Posted August 14, 2008 Share Posted August 14, 2008 nikt tego nie jest w stanie ocenić bez spojrzenia w dokumenty, 23% to naprawdę sporo, jeżeli to ubezpieczenie NW odszkodowanie obliczane jest jako iloczyn % i sumy ubezpieczeniowej, tak więc nie są to przysłowiowe kokosy... jeżeli masz argumenty i się nie zgadzasz możesz się odwołać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts