opel kadet cabrio
Założył sylwian35, 17 sierpnia 2008 · 319 wyświetleń
no trochę Cię na szaro robią sylwian. piszesz tutaj z tego co widzę o szkodzie całkowitej, a ta nie zachodzi w przypadku przewyższania kosztów naprawy wartości pojazdu przed szkodą tylko 0 70% ale o 100%. Powinieneś się odwołać od tej decyzji.
PZU bez Twojej zgody nie ma prawa sprzedać pojazdu, a na aukcji to sobie mogą wystawiać😉
sylwian35 napisał(a):
witaj pablo mozesz mi potpowiediec jakie kroki poczyniles ze wyszarpałes od nich te kase sorki za yki
Tak jak pisałem w poscie nie dałem im spokoju. W skrócie napisałem że nie zgadzam się na takie rozliczenie szkody i że zrzekam się na ich rzecz pojazdu w stanie uszkodzonym. Według obecnych taryfikatorów PZMot obliczyłem wartośc i o taka łącznie wystąpiłem. Oczywiście się stawiali ale sam kierownik oddziału w Toruniu z tego co wiem sprzedał ten samochód bo ja powiedziałem,że do tego ręki nie przyłoże bo to nie moja wina że samochód jest rozbity! Pamietaj w szkodzie OC to ty masz 100% racji nie odpuszczaj! Obecna polityka firm ubezpieczeniowych to "idziemy na chama łupiemy ile się da frajerów" a tylko 1 na 10 nie da się wtrolować i tak sobie opływają w luksusach! Ale to się skończy jeszcze troszkę i społeczeństwo się nauczy swoich praw. Pozdro.