Basia_oli Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Jestem córką poszkodowanego w wypadku. Po 5 miesiącach Ojciec zmarł.W tym czasie potrzebował całodobowej opieki, rehabilitacji konsultacji lekarskich itd.Zgłosiła sie firma, twierdzi,że uzyska odszkodowanie i zwrot poniesionych kosztów.Chca za to 30 % +VAT.Mówią,że żądają odpowiednio wyższej kwoty, tak że nie będzie to z poniesionych kosztów odjęte.Czy KTOŚ moze mi powiedzieć, jak to wyglada w praktyce?PROSZĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablotorun Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Nie zgadzaj się na to! Praktyką jest 15% plus ewenytualne koszty sądowe z tym że one po wygranej zasądza się na Twoją rzecz i nic wiecej!!! Bo jak dobrze rozumie jest to firma która ma pomóc w odzyskaniu odszkodowania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia_oli Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Tak, chodzi o uzyskanie odszkodowania.dotąd wiele firm się do nas zgłaszało, ale mówiły tylko o zwrocie kosztów i to tylko wg. rachunków. W większości ich nie mamy( najgorzej z tym co dla lekarzy).Dlatego jak powiedzieli o odszkodowaniu, to zaczelismy rozmowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablotorun Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Jak rozumie zmarł w skutek wypadku? 30% + Vat to czyste złodziejstwo! Po prostu sama poszukaj kogoś kompetentnego! Życie Twojego ojca nie jest towarem ale zadouśćuczynieniem za które ktoś nie może żądać złodziejskich stawek! Wiem ,że to trudna sytuacja ale w tych sprawach nie można pokazać swoich słabości bo hieny odrazu Cię dopadną i zabiorą wszystko. Życie stawia czasem takie dramatyczne przeszkody ale bądź silna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia_oli Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamwalker13 Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 witam mam podobny problem, może nie aż tak tragiczny ale firma która sie do mnie zgłosiła i wygląda na w miarę wiarygodną krzyknęła sobie 25% + VAT. owszem zgłaszało się ich niezliczenie więcej i żądało od 12% do 30% ale poważnie myślę nad tą(tutaj europejskie centrum odszkodowań), gdyż dysponują sztabem lekarskim i adwokackim... naprawdę nie wiem nie sposób ocenić firmy jedynie po słowach przedstawiciela. proszę o pomoc, uważam że akurat ten wątek w wątku także może Pani pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacha160 Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Firmy mogą mieć swoich lekarzy, ale Towarzystwa Ubezpieczeniowe mają swoich. Wiadomo jak orzeknie lekarz orzecznik za którego ja płacę - na moją korzyść a więc na niekorzyść TU. Więc nie jest to tak że firma ma swojego lekarza. Owszem, może mieć, ale TU też przeprowadzają swoje komisje. A co do własnych adwokatów, wszystkie firmy ich mają a EUCO przedstawia to jako swój atut. Przeprowadzałam wiele rozmów z przedstawicielami EUCO i wiem że z prostej sprawy robią bardzo skomplikowaną i dlatego że sprawa jest bardzo "zawiła"prowizja musi być odpowiednio wyższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fik Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Witam Wiesz co w kwestii wiarygodności firmy EUCO to mogę Ci pokazać tylko to pewnie zmienisz zdanie :http://uwaga.onet.pl/1492669,archiwum.htmlhttp://uwaga.onet.pl/1494601,1,archiwum.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel21112 Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 macie racje odszkodowania za 30% to przesada,z tego co wiem 20% to taka dobra cena za dobre odszkodowanie....sam tyle zapalcilem i jestem zadowolony z obslugi...akurat w Bielsku...dobry prawnik to podstawa i nie koniecznie duze firmy są lepsze...przekonalem sie że tym małym bardziej sie chce.........! pozdrawiam w razie czego moge kontakt zostawic.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAROSŁAW Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 dreamwalker13 wrote: witam mam podobny problem, może nie aż tak tragiczny ale firma która sie do mnie zgłosiła i wygląda na w miarę wiarygodną krzyknęła sobie 25% + VAT. owszem zgłaszało się ich niezliczenie więcej i żądało od 12% do 30% ale poważnie myślę nad tą(tutaj europejskie centrum odszkodowań), gdyż dysponują sztabem lekarskim i adwokackim... naprawdę nie wiem nie sposób ocenić firmy jedynie po słowach przedstawiciela. proszę o pomoc, uważam że akurat ten wątek w wątku także może Pani pomóc. Nie lubię negatywnie wypowiadać sie na temat swojej konkurencji, ale Europejskie Centrum Odszkodowań w Legnicy było podmiotem reportażu w TVN Uwaga - same negatywy. Niezależnie od tego jaki % biorą firmy ta na pewno nie jest uczciwa. To samo mogę powiedzieć o firmie VOTUM z Wrocławia i firmie AKA ze Szczecina. Trafili do mnie poszkodowani, którym te dwie firmy "załatwiały odszkodwania". Stwierdzam absolutny brak profesjonaliżmu. Niski %, "szybka obsługa" i nastawienie na ilość nie na jakość. U nich nie jest ważny klient tylko i wyłącznie zysk. Przykład: firma VOTUM sama ppodjęła decyzję, że wówczas jeszcze ich klientce p. Agnieszce (jej córce) nie nalezay się odszkodowanie z tytułu zgonu ojca jej córki. P. Agnieszka zgłosiła sie do mnie, podjąłem sie tej sprawy, która trwa już prawie 1,5 roku ale mam przyobiecywane kilkadziesiąt tysięcy złotych dla tego dziecka. Nie jestem hipokrytą i nie robię tego oczywiście za darmo, ale nie odpuszczam firmom ubezpieczeniowym i nie ja mam prawo decydowania o tym czy komuś sie należy odszkodowanie czy też nie. Nigdy teŻ nie obiecuje ile mój klient otrzyma odszkodowania. O tym wszystkim ostatecznie może zadecydować Sąd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel21112 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 mądre słowa dream walker..zgadzam sie z opinią o ECO.....i masz racje niska prowizja i ilosc nie jakosc a takze brak FACHOWEGO PRAWNIKA!KTORY NIE ODPUŚĆI!JESTEM Z BIELSKA i w sumie interesujac sie tym tematem znam tylko jedna firme...ktora taka jest i nie droga w sumie!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi