tatu Posted April 24, 2007 Share Posted April 24, 2007 Witam,w wyniku wypadku samochodowego odniosłem obrażenia szyi. Nie wiem już jak się to dokładnie nazywa, ale cholernie boli i mam kołnierz.Na ostatniej wizycie lekarz zalecił mi masaże pleców i szyi właśnie. Ale ja słyszałem od kolegi taty, że to wcale nie pomaga w niektórych przypadkach. Chciałem się więc zapytać, czy ktoś z użytkowników ma podobny problem?Warto iść na masaż szyi i ją naruszać skoro jeszcze noszę kołnierz?pozdrK. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamlukasiak Posted April 25, 2007 Share Posted April 25, 2007 Sądzę, że masaż nie jest dobrym pomysłem... jest to troche zbyt ryzykowne - sam fakt noszenia kołnierza wskazuje, że potrzebna jest w tym momencie stabilizacja kręgosłupa, a masaż ze swojej natury jest zabiegiem raczej "inwazyjnym". Radzę troche poczekać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts