beata1975 Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 W wypadku samochodowym zginął jadący prawidłowo rowerzysta-mój mąż. ostatecznie sprawca wypadku został skazany, a ja otzrzymałam z jego polisy OC niezadawalającą kwotę odszkodowawczą. Czy mogę starać się o odszkodowanie przed sądem li jaka jest procedura. Proszę o pomoc, za co z góry serdecznie dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Campter Odszkodowania Posted August 22, 2008 Share Posted August 22, 2008 Jeżeli tylko sprawa nie uległa przedawnieniu, to możesz wytoczyć powództwo przeciwko ubezpieczalni. Procedura to sporządzenie pozwu o odszkodowanie z tytułu znacznego pogorszenia sytuacji życiowej. Opisywanie treści tego pozwu jest zbyt obszerne, aby to zamieszczać w poście. Pozew może Pani złożyć do sądu właściwego ze względu na siedzibę jednostki ubezpieczalni, która wydała decyzję w sprawie bądź ze względu na Pani miejsce zamieszkania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts