Krzysiek28 Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witam. w czerwcu mialem wypadek komunikacyjny. doznałem urazu kręgosłupa w odcinku szyjnym. Przebywalem na zwolnieniu lekarskim przez 47 dni i przez 2 tygodnie chodziłem w kołnierzu. W trakcie zwolnienia lekarz skierował mnie na zabiegi rehabilitacyjne. PZU jako ubezpieczyciel sprawcy wypadku wymaga ode mnie pisma roszczeniowego. W jaki sposób zredagować to pismo i jakiej kwoty odszkodowania mogę sie domagać?? dziekuje za pomoc. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riaa Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Niestety nie jestem w stanie podać Ci dokładnej kwoty o jaką możesz się ubiegać. Jej wysokość zależy od posiadanej przez Ciebie dokumentacji medycznej, przeprowadzonych zabiegów, stanu zdrowia przez wypadkiem itd. Pamiętaj, aby w piśmie roszczeniowym uwzględnić wszelkie straty finansowe oraz straty zdrowotne i moralne jakie poniosłeś z powodu wypadku. Do pisma roszczeniowego dołącz dokładny opis wypadku i jego negatywnych skutków. Pamiętaj aby kwota przez ciebie nie była zbyt niska, ponieważ z reguły ubezpieczalnie i tak próbują dodatkowa zaniżyć wartość odszkodowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elżbieta1661348181 Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Witam! W marcu w drodze do pracy złamałam kość podudzia. przeszłam operację zespolenia kości. Na zwolnieniu L-4 przebywam prawie 182 dni od września mam przyznane świadczenie rehabilitacyjne na okres 3 miesięcy. KIedy mam składać dokumenty do PZU o odszodowanie teraz czy po zakończeniu świadczenia rehabilitacyjnego. Posiadam ubezpieczenie grupowe.Pozdrawiam i proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi