podraczki Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Mam 19 lat i pracuje w markecie(umowa o prace) na dziale art. świeze, mięso i wedliny. Tnąc ser na krajalnicy elektrycznej przecielam sobie 4 palca u reki lewej. Po wizycie u chirurga okazało sie ze to rana płatowa. Palec był szyty, mam 4 szwy i zwolnienie na 13 dni. Czy moge otrzymać jakieś odszkodowanie z tego tytułu? Wiem ze jest tez jakieś odszkodowanie grupowe. Oprócz ubezpieczenia w pracy byłam ubezpieczana również przez rodziców w liceum.Proszę o pomoc i w miare szybka odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Tu masz wszystko nt. wypadku przy pracy i jak sie starac o odszkodowanie z ZUS. http://www.odzyskaj.info/viewtopic.php?id=1536 Najpierw jednak musi byc spisany protokol powypadkowy i wypadek uznany za wypadek przy pracy. Jesli bylas ubezp. w liceum (bo rozumiem, ze jestes tegoroczną absolwentką?) to ubezpieczenie to "dziala" chyba do konca wrzesnia, musisz udac sie do szkoly po druk wniosku o odszkodowanie i potwierdzenie oplacenia skladki, po czym wnioske oddac w PZU (albo w innym towarzystwie ubezp., w ktorym szkola Was ubezpieczyla).Natomiast jesli chodzi o ubezp. grupowe w zakladzie pracy to najczesciej skladki sa potracane z wynagrodzenia pracownikow, ktorzy do takiego ubezpieczenia przystąpili. Ty przystąpilas? Placilas skladki? Rzadko zdarza sie, ze taką skladkę oplaca pracodawca, ale - zdarza sie. Musisz sie dowiedziec w pracy, najlepiej w kadrach.Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi