oleg21 Posted September 1, 2008 Share Posted September 1, 2008 Lekarz mi przyznał 4% sumy ubezpieczenia. Miałem naderwane dwa ścięgna i złamaną piątą kość śródstopia. Kolega z tej samej firmy i z takim samym ubezpieczeniem, dostał 6% sumy ubezpieczenia za naderwane ścięgno. 1) Co musi zawierać odwołanie2) Jak uzasadnić że lekarz dał mi za mały procent3) Jest jakiś wzór Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Riaa Posted September 2, 2008 Share Posted September 2, 2008 Odwołanie powinno zawierać konkretne argumenty, dlaczego Twoim zdaniem przyznany uszczerbek na zdrowiu jest za niski, jakie dolegliwości wywołał u Ciebie uraz itp. Raczej nie radze porównywać kwoty, którą otrzymałeś z tym co zostało wypłacone Twojemu koledze. Jego przypadek z medycznego punktu widzenia może różnić się od Twojego. Raczej powinieneś podeprzeć swoje odwołanie opinią lekarską jakiegoś innego lekarza (np. chirurga u którego się leczyłeś. Powinieneś przede wszystkim zdobyć kopię orzeczenia lekarskiego z Twojej ubezpieczalni, dokładnie zapoznaj się również z OWU aby wiedzieć jakie szkody będą rekompensowane i na jakich zasadach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts