Jump to content
Forum Odszkodowania

czy moge starać sie o odszkodowanie?

morgoth_666
 Share

Recommended Posts

mam takie pytanie.odszedłem z pracy z koncem lipca.nastepna miałem zaczac od 6 sierpnia ,dzien przed tym złamałem V palec dprawej dłoni z przemieszczeniem torebki stawowej (6 tygodni w gipsie normalnike koszmar).oczywiscie do pracy nie poszedlem zarejestrowalem sie wiec w urzedzie pracy i teraz kieruje pytanie czy moge i gdzie zlożyc wniosek o jakies odszkodowanie czy jest szansa na to ze dostane jakas kaske

Czy masz polisę NNW/NW? Jeśli tak to jak najbardziej możesz starać się o odszkodowanie. Nie będzie ono uwzględniać jednak wszystkich tych aspektów co odszkodowanie z polisy OC sprawcy. Wypłata odszkodowania z NW/NNW opiera się na % uszczerbku na zdrowiu, im większy uszczerbek tym większa kwota zostanie Ci wypłacona. Jeśli natomiast nie masz NW/NNW uzyskanie odszkodowania byłoby możliwe jedynie w przypadku, gdzie możesz wskazać, że złamanie nastąpiło z czyjejś winy, zaniedbania.

mialem oplacane pzu grupowe ale nie wiem nawet do kiedy i czy pozniej je oplacal moj pracodawca.a słyszalem ze mozna jakies ubezpieczenie z zusu sciągnac poniewaz jest jakas kadencja jeszcze 3 miesiecy po rozwiazaniu umowy,a ja tam miałem umowe na stałe,hmmm

a i dzieki za odpis

o odszkodowanie z ZUS-u można starać się jedynie za wypadki, które zdarzyły się w miejscu pracy, lub miały bezpośredni związek z jej wykonywaniem.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Sign In Now
 Share

• Create New...