robert06 Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Moj syn miał w styczniu wypadek w szkole połamał lewą noge w trzech miejscach z małym przemieszczeniem.Leczenie trwało do lipca .Ubespieczyciel tylko z opisów przyznał uszczerbku 3% dla mnie to kpina gdy sąsiatka dostała tyle za pół centymetrową szramke.jak się od tej decyzji odwwołać. I jeszcze jak jest z zadośćuczynieniem za ból i cierpienie do kogo się z tym zwrócić szkoła czy ubespieczyciel.PROSZE O PORADE Z GÓRY DZIĘKUJE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riaa Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Witam, jeśli chodzi o ubezpieczenie NWW/NW to nie można zależy ono wyłącznie od uszczerbku przyznanego przez komisję nie obejmuje ono zadośćuczynienia za ból i cierpienie. Jeśli chcesz złożyć odwołanie powinieneś przede wszystkim postarać się o konkretne argumenty (stawianie z przykład sąsiadki nie jest dobrym pomysłem) raczej postaraj sie o jakąś dodatkową dokumentację medyczną np opinie lekarza leczącego Twojego syna. Wniosek o ponowne przeprowadzenie komisji musi być poparty argumentami dlatego też dobrze byłoby sporządzić opis, w którym umieścicie wszystkie negatywne konsekwencje urazu mające wpływ na zdrowie syna. Jeśli chodzi o zadośćuczynienie można je uzyskać z polisy OC sprawcy wypadku (osoby odpowiedzialnej za wypadek) Jeśli wypadek nastąpił z czyjejś winy to jak najbardziej można starać się o odszkodowanie z jego OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert06 Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Dzięki Riaa za odpowiedz i porade.Przykładem sąsiatki niemiałem zamiaru się podpierać przy odwołaniu tylko podać przykład przyznawania procentów za uszczerbek na forum.Bo to co oni robią to żenuiące.Wychodzi nato ze może się uda i ubspieczony się nie odwoła od decyzji. I PYTANIE CZY WOGÓLE SĄ JAKEŚ KRYTERJA PRZYZNAWANIA TYCH PROCENTÓW CZY TEŻ WEDŁÓG UZNANIA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi