college Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Wita, sprawca uciekł z miejsca wypadku, więć szkodę pokrylem z ubezpieczenia AC. Z PZU dostałem zawiadomienie o wyplacie odszkodowania. W zawiadomieniu jest napisane Kalkulacja kwota ogółem 1600 PLN udział poszkodowanego 800 PLN. Wypłata dla uprawnionego 800 PLN. I teraz moje pytanie: czy dla uprawnionego powinna być cała kwota 1600? Rozliczenie było z opcją na warsztat. W moim rozumieniu wypłata dla uprawnionego powinna mieć wielkość kwoty ogółem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serdeczny Opublikowano 8 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2008 być może sprawca miał wykupiony udział własny? i sam musi pokryć część szkody z własnej kieszeni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter Odszkodowania Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 college wrote:Wita,sprawca uciekł z miejsca wypadku, więć szkodę pokrylem z ubezpieczenia AC. Z PZU dostałem zawiadomienie o wyplacie odszkodowania. W zawiadomieniu jest napisane Kalkulacja kwota ogółem 1600 PLN udział poszkodowanego 800 PLN. Wypłata dla uprawnionego 800 PLN.I teraz moje pytanie: czy dla uprawnionego powinna być cała kwota 1600?Rozliczenie było z opcją na warsztat. W moim rozumieniu wypłata dla uprawnionego powinna mieć wielkość kwoty ogółem.Wszystko zależy od treści ogólnych warunków ubezpieczenia AC ( OWU AC) pojazdu. Z przyjętej kalkulacji można wnioskować, że w OWU AC zawarte jest postanowienie, które pomniejsza każdorazowe odszkodowanie o kwotę udziału poszkodowanego, co w tym przypadku to 800 zł. Proszę sprawdzić OWU AC, które prawdopodobnie potwierdza powyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi