Raven Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Jeśli był taki temat to przepraszam ale nie znalazłem dlatego postanowiłem zapytać co zrobić. Mam pytanie czy muszę się zgadzać na to co proponuje mi zakład ubezpieczeń ? A mianowicie miałem wypadek ( nie z mojej winy, szkoda całkowita) i ubezpieczyciel sprawcy wypadku chce wypłacić (sporo zaniżone) odszkodowanie i na dodatek upiera się, ze to odszkodowanie będzie pomniejszone o wartość samochodu po wypadku, który oczywiście chcą mi zostawić. Ja chce żeby wypłacili mi całość odszkodowania i żeby zabrali sobie ten złom. Czy mam do tego prawo, żądać całości sumy ??? Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ubezpieczona Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Niestety. Możesz poprosi o pomoc w zbyciu auta - wtedy ono wypłacą ci różnicę i wystawią auto na aukcji - po jego sprzedaży będziesz miał całą wartość, ale niestety takiego obowiązku nie mają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi