sebastian_psiuk Opublikowano 19 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Witam! Mam problem HDI odmówiło mi odszkodowania za rozbity błotnik bo sprawcą był pasażer który wychodzil z auta. Stwierdzili ze to osoba trzecia i nie wypłacą. Pomocy! Jak mam dochodzić swoich praw? Mam jeszcze trochę czasu na odwołanie się od tej decyzji więc to trochę pilne. Jak macie jakies pomysły to chętnie je usłyszę. )) pozdrawiamSeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonday Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 no to chyba od tego chroni AC, od działań osób trzecich:) co dokładnie napisali w odmowie, jakie argumenty podali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ubezpieczona Opublikowano 5 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2008 Byc może odmowa opierała się na tym, że owa "osoba trzecia" posiada wspólnotę majątkową z Tobą bądź są to małoletnie dzieci, których jesteś prawnym opiekunem - jest to wyłączenie odpowiedzialności w większości AC... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi