Jump to content
Forum Odszkodowania

Skręcenie kostki w trakcie pracy

velena24
 Share

Recommended Posts

Witam.

Pracuje w dużym centrum handlowym. Podczas obsługi klientki nie miałam możliwości wydania reszty gotówki za zakupiony towar. Poszłam więc rozmienić pieniądze do innego sklepu. Wracając pośliznęłam się na holu w centrum handlowym. Upadłam na plecy uderzając głową o posadzkę.

Skutki upadku były następujące: skręcona prawa kostka, ostry ból pleców oraz głowy, utrata przytomności na parę minut, krótkotrwały zanik pamięci, zbity nadgarstek. Okazało się że podłoga w tym centrum była naoliwiona. Tą informacje potwierdziła osoba z Biura Informacji Centrum Handlowego. Dowiedziałam się również, że podłoga jest naoliwiona z rozporządzenia Dyrekcji Centrum.

Dziś mam nogę w gipsie, zbitą kość ogonową i w skutek upadku ciągle boli mnie głowa. Jakie dokumenty mam przygotować chcąc domagać się odszkodowania za wypadek? W jaki sposób mam dochodzić swoich praw w pracy i od Centrum Handlowego? Z góry dziękuje za pomoc.

Oj no to sprawę o odszkodowanie masz wygraną! (chyba) masz jakichś świadków wypadku? jak wygląda leczenie? napisz co teraz z tym robisz. powinnaś to zgłosić do ubezpieczalni

Veleno - poczytaj inne wątki w tym temacie tutaj. Tam masz wszystko napisane. Musisz zglosic pracodawcy, ze uleglas wypadkowi w dniu tym i tym, prosisz o ustalenie okolicznosci i przyczyn i prosisz o uznanie wypadku za wypadek przy pracy.

Jesli wypadek zostanie uznany za wypadek przy pracy to po zakonczonym leczeniu piszesz do ZUSu ale skladasz u pracodawcy pracodawcy wniosek o jednorazowe odszkodowanie. Dolaczasz druk N9 wypelniony przez lekarza, pracodawca dolacza dokumentacje wypadkowa i czekasz na wezwanie ZUS-u.

Szczegolowiej opisywalam to juz nie jeden raz - poczytaj proszę inne wątki.

Pozdrawiam:-)

Dziękuje za szybką odpowiedz.

Mam jeszcze jedno pytanie. Chciałabym starać się jeszcze o roszczenie od marketu ponieważ to przez naoliwioną podłogę na holu uległam wypadkowi. W jaki sposób mam to zrobić?

Mozesz starac sie o odszkodowanie na drodze powodztwa cywilnego. Ale tu musisz sie zwrocic o porade bezposrednio do jakiegos prawnika (trzeba bedzie napisac pozew).