Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

Szkoda AC compensa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich na forum.

28 grudnia miałem kolizję drogowa z mojej winy, wymusiłem pierwszeństwo i zostałem ukarany mandatem 500zł i 6 pkt. karnych.

Moje auto to alfa romeo 156 2.0 2000r. ac/oc/nww assistance w compensie. na dzień ubezpieczenia auto ubezpieczone na kwotę 15.700zł wg eurotaxy. Podczas kjolizji uszkodziłem przód swojego auta oraz cały bok poszkodowanego. ofiar w ludziach i rannych nie było. był już u mnie pan rzeczoznawca zrobić wycenę i co się okazło SZKODA CAŁKOWITA - BRAK ZGODY NA NAPRAWĘ sad W piśmie od rzeczoznawcy nie ma ujętych kwot są tylko wymienione uszkodzone elementy i info szkoda całkowita. W ponieniedziałek dopiero dodzwonię się do likwidatora szkód z Compensy. Wiem, że ten temat nie raz był wałkowany ale co mam robić i jak zostanie wyceniony wrak i jak wszystko wygląda po kolei. Czy rzeczoznawca mógł zaniżyć /zawyżyć koszta aby wyszła szkoda całkowita. Co zrobić gdzy zamontowałem inst. gazową tydzień przed kolizją i nie mam jej jeszcze wbitej w dowodzie rejestracyjnym (który zatrzymała mi policja)???

Prosze o pomoc i porady.

Dzisiaj dostałem szczegółową wycenę szkody, auta oraz wraku. Zgdonie z tym co otrzymałem auta wycenili na 12700zł a koszt naprawy na 9222,16zł czyli 73% !!!!!!

Pech niesamowity. Jak będzie wyglądała sytuacja skoro tydzień przed wypadkiem miałem zakładaną instalacje lpg sekwencyjną. Czy podniesie to wartość pojazdu dodam że koszt inst 2400zł i jak to się będzie miała co do wartości auta??