dariobros Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 Chcialem sie dowiedziec, jak to jest w UK. W czerwcu pewien taksowkarz stuknal mnie bo zjezdzal z wewnetrznego pasa na rondzie - ja bylem na zewnetrznym. Jego wina. Claim nie jest jeszcze zakonczony, za kilka dni musze wykupic nowe ubezpieczenie. Zamiast 600 funtow mam zaplacic 1450 i trace 3 lata bezwypadkowej jazdy.Mam pytanie - dlaczego musze ponosic odpowiedzialnosc za czyjas glupote i czy odzyskam nadwyzke za moje ubezpieczenie i 3 lata tzw. No Claim discount jesli firma ubezpieczeniowa taksowkarza uzna jego wine? Z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sonday Opublikowano 29 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2008 sądzę, że tak, pytanie dlaczego ubezpieczyciel już zastosował zwyżkę, skoro sprawa nie jest jeszcze zakończona i nie można wskazać sprawcy?później możesz żądać od sprawcy rekompensaty za zwyżkę OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi