jasiu Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Dzień DobryMiałem wypadek w pracy przy podnoszeni pudła spadłem stopą tak ze mam teraz szynę na 3 tygodnie wypadek ten nie został zgłoszony. Byłem u chirurga który po zrobieniu rtg powiedział ze mam podejrzenia o pękniecie bocznej łękotki w kostce? czy mogę się starać o odszkodowanie od pracodawcy czy już jest za późno ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewania Opublikowano 1 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Nie jest za pozno, chociaz nie dopelniles obowiazku niezwlocznego zgloszenia wypadku i teraz zespol powypadkowy powolany przez pracodawce do ustalenia okolicznosci i przyczyn wypadku moze miec trudnosci w swoim dzialaniu.Złóż u pracodawcy (najlepiej pisemnie) wniosek o przeprowadzenie postepowania powypadkowego w zwiazku ze zdarzeniem, ktore mialo miejsce w dniu........... Opisz krotko co sie stalo i wskaz swiadkow, jesli tacy byli. Nie musza to byc nawet bezposredni swiadkowie (chociaz dobrze jesli tacy są) - moga byc rowniez osoby, ktore udzielaly Ci pierwszej pomocy lub ktorym mowiles od razu po wypadku o tym zdarzeniu.Wszystko masz dokladnie opisane tutaj: http://e-rachunkowosc.pl/artykul.php?view=79 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu Opublikowano 1 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2008 Dziękuję bardzo tam na tej stronce jest wszystko dokładnie opisane . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi