Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

pękniecie bocznej łękotki w kostce - wypadek w pracy

jasiu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry

Miałem wypadek w pracy przy podnoszeni pudła spadłem stopą tak ze mam teraz szynę na 3 tygodnie wypadek ten nie został zgłoszony. Byłem u chirurga który po zrobieniu rtg powiedział ze mam podejrzenia o pękniecie bocznej łękotki w kostce? czy mogę się starać o odszkodowanie od pracodawcy czy już jest za późno ?

Nie jest za pozno, chociaz nie dopelniles obowiazku niezwlocznego zgloszenia wypadku i teraz zespol powypadkowy powolany przez pracodawce do ustalenia okolicznosci i przyczyn wypadku moze miec trudnosci w swoim dzialaniu.

Złóż u pracodawcy (najlepiej pisemnie) wniosek o przeprowadzenie postepowania powypadkowego w zwiazku ze zdarzeniem, ktore mialo miejsce w dniu........... Opisz krotko co sie stalo i wskaz swiadkow, jesli tacy byli. Nie musza to byc nawet bezposredni swiadkowie (chociaz dobrze jesli tacy są) - moga byc rowniez osoby, ktore udzielaly Ci pierwszej pomocy lub ktorym mowiles od razu po wypadku o tym zdarzeniu.

Wszystko masz dokladnie opisane tutaj: http://e-rachunkowosc.pl/artykul.php?view=79