jasiu Posted September 30, 2008 Share Posted September 30, 2008 Dzień DobryMiałem wypadek w pracy przy podnoszeni pudła spadłem stopą tak ze mam teraz szynę na 3 tygodnie wypadek ten nie został zgłoszony. Byłem u chirurga który po zrobieniu rtg powiedział ze mam podejrzenia o pękniecie bocznej łękotki w kostce? czy mogę się starać o odszkodowanie od pracodawcy czy już jest za późno ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ewania Posted October 1, 2008 Share Posted October 1, 2008 Nie jest za pozno, chociaz nie dopelniles obowiazku niezwlocznego zgloszenia wypadku i teraz zespol powypadkowy powolany przez pracodawce do ustalenia okolicznosci i przyczyn wypadku moze miec trudnosci w swoim dzialaniu.Złóż u pracodawcy (najlepiej pisemnie) wniosek o przeprowadzenie postepowania powypadkowego w zwiazku ze zdarzeniem, ktore mialo miejsce w dniu........... Opisz krotko co sie stalo i wskaz swiadkow, jesli tacy byli. Nie musza to byc nawet bezposredni swiadkowie (chociaz dobrze jesli tacy są) - moga byc rowniez osoby, ktore udzielaly Ci pierwszej pomocy lub ktorym mowiles od razu po wypadku o tym zdarzeniu.Wszystko masz dokladnie opisane tutaj: http://e-rachunkowosc.pl/artykul.php?view=79 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiu Posted October 1, 2008 Author Share Posted October 1, 2008 Dziękuję bardzo tam na tej stronce jest wszystko dokładnie opisane . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now