Katarzyna2008 Posted October 4, 2008 Share Posted October 4, 2008 W lipcu złamałam piętę. Złamanie mam zespolone płytką, dokonano też przeszczeów kości. Od tygodnia zdjęty gips-szyna. Kiedy mogę rozpocząć rehabilitację, ewentualnie jak mogę sama ćwiczyć w domu żeby uruchomić nogę? Na ile mogę obciążać nogę i czy tylko poprzez stawanie na niej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
polamaniecc Posted November 18, 2008 Share Posted November 18, 2008 jak już zdejmą gips i szyne to dopiero wtedy. jak chcesz rehabilitować jak jeszxcze się nie zrosło? myśl Kasiu;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
agula Posted November 19, 2008 Share Posted November 19, 2008 połamaniecc wrote:jak już zdejmą gips i szyne to dopiero wtedy. jak chcesz rehabilitować jak jeszxcze się nie zrosło? myśl Kasiu;)To Ty myśl połamańcu jak bysmy wszyscy mieli czekać z rehabilitacją na zrost to byśmy się całkowicie odwapnili.a Tobie Kasiu radzę jak najszybciej zgłosić się do jakiegoś rehabilitanta z fotami rtg i zacząć ćwiczenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivy Posted November 25, 2008 Share Posted November 25, 2008 agula wrote:połamaniecc wrote:jak już zdejmą gips i szyne to dopiero wtedy. jak chcesz rehabilitować jak jeszxcze się nie zrosło? myśl Kasiu;)To Ty myśl połamańcu jak bysmy wszyscy mieli czekać z rehabilitacją na zrost to byśmy się całkowicie odwapnili.a Tobie Kasiu radzę jak najszybciej zgłosić się do jakiegoś rehabilitanta z fotami rtg i zacząć ćwiczenia.dokladnie, ja tez sie calkowicie nie zroslam, mam zlamana piszczel bez zadnego zespolenia a od miesiaca sie rehabilituje, w tym chodze na basen, jezdze na rowerku stacjonarnym, po niecalych 5 miesiacach od zlamania, chodze o dwoch kulach, obciazajac noge ok 20kg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now