Katarzyna2008 Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 W lipcu złamałam piętę. Złamanie mam zespolone płytką, dokonano też przeszczeów kości. Od tygodnia zdjęty gips-szyna. Kiedy mogę rozpocząć rehabilitację, ewentualnie jak mogę sama ćwiczyć w domu żeby uruchomić nogę? Na ile mogę obciążać nogę i czy tylko poprzez stawanie na niej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polamaniecc Opublikowano 18 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2008 jak już zdejmą gips i szyne to dopiero wtedy. jak chcesz rehabilitować jak jeszxcze się nie zrosło? myśl Kasiu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agula Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 połamaniecc wrote:jak już zdejmą gips i szyne to dopiero wtedy. jak chcesz rehabilitować jak jeszxcze się nie zrosło? myśl Kasiu;)To Ty myśl połamańcu jak bysmy wszyscy mieli czekać z rehabilitacją na zrost to byśmy się całkowicie odwapnili.a Tobie Kasiu radzę jak najszybciej zgłosić się do jakiegoś rehabilitanta z fotami rtg i zacząć ćwiczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivy Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 agula wrote:połamaniecc wrote:jak już zdejmą gips i szyne to dopiero wtedy. jak chcesz rehabilitować jak jeszxcze się nie zrosło? myśl Kasiu;)To Ty myśl połamańcu jak bysmy wszyscy mieli czekać z rehabilitacją na zrost to byśmy się całkowicie odwapnili.a Tobie Kasiu radzę jak najszybciej zgłosić się do jakiegoś rehabilitanta z fotami rtg i zacząć ćwiczenia.dokladnie, ja tez sie calkowicie nie zroslam, mam zlamana piszczel bez zadnego zespolenia a od miesiaca sie rehabilituje, w tym chodze na basen, jezdze na rowerku stacjonarnym, po niecalych 5 miesiacach od zlamania, chodze o dwoch kulach, obciazajac noge ok 20kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi