sexyl3oy Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 Witam, złamałem sobie trzon kręgu TH5. Wywróciłem się na podłodze.Leżałem w szpialu 5 dni, chodzę w gorsecie 3 miesiące, potem czeka mnie 2-3 miesięczna rehabilitacja. Jestem ubezpieczony na 7tys.Chciałbym się zapytać czy należy mi się odszkodowanie i ilę mniej więcej będzie się należeć? Z góry dziekuję i pozdrawiam Władysław Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesia102 Posted October 7, 2008 Share Posted October 7, 2008 Witam. Pytasz ile dostaniesz !? Nie jestem ekspertem , ale walczę już parę miesięcy i wierz mi dużo zależy od lekarzy orzeczników (głównie chyba od ich humoru). Miałam złamanie kompresyjne dwóch kręgów Th8 i Th 9 w gorsecie spędziłam 5 miesięcy( wypadek przy pracy). PZU 5%, Commercial 10%, A ZUS 0% Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lebelt Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 Witam.Moim zdaniem w tym przypadku można liczyć się z trwałym uszczerbkiem zdrowia na poziomie 10 - 20%, oczywiście w przypadku, kiedy zaistniałyby powikłania i zesztywnienia, to może to sięgnąć i 25 - 35%. Przy 7 tys kwoty ubezpieczenia możesz zatem spodziewać się odszkodowania na poziomie 700 - 1500 zł.Jest to moja subiektywna ocena, więc proszę nie brać tego za wykładnię. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
sexyl3oy Posted October 8, 2008 Author Share Posted October 8, 2008 dziękuję za informację, mam nadzieje, że chodzciaż to wynagrodzi moje cierpienia ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now