aleks Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Witam,proszę o informację, co robic, w przypadku, gdy sprawca wypadku nie został zidentyfikowany? Do kogo zgłosić szkodę? Czy są szanse na jakiekolwiek odszkodowanie (zniszczony samochód i uszczerbek na zdrowiu) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lebelt Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Za mało danych Pan podał...1. Czy na miejscu była policja?2. Czy sporządzono notatkę mówiącą o tym, że sprawca się oddalił z miejsca zdarzenia i że Pan jest poszkodowanym?3. Czy może było umorzenie dochodzenia przez prokuraturę ze względu na niewykrycie sprawcy?Ogólnie można powiedzieć, że w takich przypadkach odpowiedzialność przyjmuje Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny, ale muszą być spełnione pewne warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona19780506interia.eu Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 w wrześniu miałam kolizie drogowom samochód mój jest całkiem zniszczony miałam tylko oc sprawca zbiegł czy dostane odszkodowanie ijak to załatwic prosze o odpowieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 W sytuacji gdy sprawca nie zostanie zidentyfikowany można się starać o odszkodowanie za szkody osobowe. Roszczenie można złozyć poprzez dowolny zakład ubezpieczeń do UFG. W tej sytuacji brak odpowiedzialności za uszkodzenia samochodu, ktory trzeba naprawiać z własnych środków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aleks Opublikowano 26 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 W uzupelnieniu mojego zapytania:- była policja- spisali notatkę i napisali, ze sprawca uciekł, ja jestem jako osoba poszkodowana- sprawa jeszcze nie jest zakończona, ale sprawcy nie znaleźli na razie, mowią, że będzie umorzenie, a ja mam czekaćSamochód jest uszkodzony, na razie stoi w garażu. Ale jeszcze kwestia zdrowia- czy za to choć mogę coś dostać od UFG?Dziękuję z góry za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodnik Opublikowano 26 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 Tak jak napisałem powyżej - za szkodę osobową, czyli rozstrój zdrowia można się ubiegać. Roszczenie powinno być kierowane do ubezpieczeniowego Funduszu gwarancyjnego za pośrednictwem dowolnego zakładu ubezpieczeń, np. tego w którym masz zawarte ubezpieczenie OC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi