aleks Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 Witam,proszę o informację, co robic, w przypadku, gdy sprawca wypadku nie został zidentyfikowany? Do kogo zgłosić szkodę? Czy są szanse na jakiekolwiek odszkodowanie (zniszczony samochód i uszczerbek na zdrowiu) ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lebelt Posted October 8, 2008 Share Posted October 8, 2008 Za mało danych Pan podał...1. Czy na miejscu była policja?2. Czy sporządzono notatkę mówiącą o tym, że sprawca się oddalił z miejsca zdarzenia i że Pan jest poszkodowanym?3. Czy może było umorzenie dochodzenia przez prokuraturę ze względu na niewykrycie sprawcy?Ogólnie można powiedzieć, że w takich przypadkach odpowiedzialność przyjmuje Ubezpieczeniowy Fundusz Gwarancyjny, ale muszą być spełnione pewne warunki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iwona19780506interia.eu Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 w wrześniu miałam kolizie drogowom samochód mój jest całkiem zniszczony miałam tylko oc sprawca zbiegł czy dostane odszkodowanie ijak to załatwic prosze o odpowieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkodnik Posted November 24, 2008 Share Posted November 24, 2008 W sytuacji gdy sprawca nie zostanie zidentyfikowany można się starać o odszkodowanie za szkody osobowe. Roszczenie można złozyć poprzez dowolny zakład ubezpieczeń do UFG. W tej sytuacji brak odpowiedzialności za uszkodzenia samochodu, ktory trzeba naprawiać z własnych środków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aleks Posted November 26, 2008 Author Share Posted November 26, 2008 W uzupelnieniu mojego zapytania:- była policja- spisali notatkę i napisali, ze sprawca uciekł, ja jestem jako osoba poszkodowana- sprawa jeszcze nie jest zakończona, ale sprawcy nie znaleźli na razie, mowią, że będzie umorzenie, a ja mam czekaćSamochód jest uszkodzony, na razie stoi w garażu. Ale jeszcze kwestia zdrowia- czy za to choć mogę coś dostać od UFG?Dziękuję z góry za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szkodnik Posted November 26, 2008 Share Posted November 26, 2008 Tak jak napisałem powyżej - za szkodę osobową, czyli rozstrój zdrowia można się ubiegać. Roszczenie powinno być kierowane do ubezpieczeniowego Funduszu gwarancyjnego za pośrednictwem dowolnego zakładu ubezpieczeń, np. tego w którym masz zawarte ubezpieczenie OC Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Sign In Now