McD Opublikowano 8 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2008 Proszę o pomoc i odpowiedź na pytania:1.Do jakiego czasu od złożenia dokumentów o odszkodowanie po zakończeniu leczenia muszę mieć wyznaczony termin na komisję lekarską?2. Po określeniu %uszczerbku na zdrowiu do jakiego czasu musi najpóźniej nastapić wypłata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iulas Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Ale najpierw byś nam musiał powiedzieć po pierwsze co to za wypadek był ? samochodowy ? czy też ubiegasz się o odszkodowanie z NNW? byłeś sprawcą tego wypadku ? to podstawowe info które umożliwią wypowiedzenie się w temacie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Campter Odszkodowania Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Niezależnie od tego jaki był to wypadek likwidacja szkody powinna nastąpić w terminie 30 dni od dnia zgłoszenia szkody. Jeżeli leczenie zostało zakończone, a stosowna dokumentacja złożona ubezpieczycielowi, wówczas ubezpieczyciel ma 14 dni na podjęcie działań (w tym ustalenie % uszczerbku na zdrowiu) i wypłatę odszkodowania. Jest to "teoria", która wynika z przepisów ustawy o działalności ubezpieczeniowej i odnosi się do wszystkich rodzajów postępowań likwidacyjnych. Jak zaznaczyłem jest to jednak teoria, gdyż z różnych przyczyn takie postępowanie przedłuża się zwykle o kilka, kilkanaście dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McD Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 W moim przypadku zakończenie leczenia miałem pod koniec sierpmia, na początku września złożyłem dokumenty do PZU i dopiero w drugim tygodniu grudnia stanąłem na komisję.Do teraz nie wiem jaki % uszczerbku mam i ....cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi