Skocz do zawartości
Forum Odszkodowania

2 ubezpieczenia OC

b26
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem samochód ubezpieczony w pzu. Ubezpieczyłem go w allianz ( przez internet) ale nie wypowiedzialem umowy w pzu ( jest przywilej wypowiedzenia do 30 dni od daty zakupu).. Teraz pzu wystawiło mi polise oc i tak mam dwie polisy oc na jeden samochód.

• 1 rok później...
witam mam ten sam problem tylko ze w link 4 ciekawa jestem jak sie zakończyla pana sprawa.a moze ktoś wie jak ja rozwikłać,bo mnie narazie straszą sądem itp.wiem tylko że naruszyli prawo bo posługują sie moimi danymi bez mojej zgody.

• 2 miesiące temu...

sprzedałem samochód wysłałem listem poleconym umowę sprzedaży, nowy nabywca wypisał rezygnacje z polisy LINK 4. Aktualnie LINK 4 domaga się od nowego nabywcy zapłaty rocznej składki OC mimo iż ten wcześniej już wykupił ubezpieczenie w innej firmie.

P.S- Konsultanci LINK 4 twierdzą iż można mieć kilka polis OC na jedno auto.

Co wy na to??

SUPER FIRMA!! ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 6 miesięcy temu...

Hmm sposób na to jest tylko jeden, możemy darować część swojego auta na ten przykład mamusi ;) a Ona ma prawo jako nowy współwłaściciel wypowiedzieć niewygodną polisę i z tego co wiem to jedyny skuteczny sposób na nieetycznego ubezpieczyciela ;) !

Pozdrawiam i polecam do ubezpieczeń Multiagencje, mają najlepszą ofertę

• 5 miesięcy temu...
majkowski1 wrote:
sprzedałem samochód wysłałem listem poleconym umowę sprzedaży, nowy nabywca wypisał rezygnacje z polisy LINK 4. Aktualnie LINK 4 domaga się od nowego nabywcy zapłaty rocznej składki OC mimo iż ten wcześniej już wykupił ubezpieczenie w innej firmie.
P.S- Konsultanci LINK 4 twierdzą iż można mieć kilka polis OC na jedno auto.
Co wy na to??

SUPER FIRMA!! ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Skoro wypowiedział polisę to nie ma się co przejmować listami z nakazem zapłaty za polisę wysłać im raz jeszcze kserokopie wypowiedzenia i z głowy

Ale jak ubezpieczyciel stwierdzi, że nie dostał wypowiedzenia to trzeba będzie płacić. Jak wyślesz wypowiedzenie to owszem, przyjmą i za rok już nie będą dręczyć, ale za ten rok musisz zapłacić. Oświadczenie zbycia samochodu nie wystarczy, trzeba wypowiedzieć kontynuację polisy. W Link4 się nie patyczkują. Dla nich każde pismo dotyczy innej sprawy. Nie ma wypowiedzenia, jest kontynuacja polisy, nie ma zapłaty jest windykacja.